Bitgesell Bitcoin’in Geleceği Olabilecek mi?

Bitgesell Bitcoin’in Geleceği Olabilecek mi?

Bitcoin, ilk üretilen kripto para olmasının avantajı ile, dünyada piyasa değeri en yüksek kripto varlık konumunda. Bununla birlikte, Bitcoin yatırımcılar tarafından bir değer saklama aracı olarak kabul görüyor ancak, BTC’nin geliştirilme sebebi, elektronik ödemeler için kullanılmasıydı. Bugün Bitcoin ağı, hem yüksek işlem ücretleri hem de yavaş, hantal ağ yapısı nedeniyle ödemeler için kullanılmıyor denebilir. Bu durum zaman içinde, Bitcoin alternatifi kripto paraların ortaya çıkmasına neden oldu. Bitcoin Cash, Bitcoin SV ve Bitgesell bunların içinde yer alıyor. 2020 yılında geliştirilen Bitgesell, getirdiği önemli özelliklerle diğer Bitcoin alternatiflerine göre birkaç adım öne çıkıyor. Bu anlamda BGL, birçok analist tarafından ‘Bitcoin’in geleceği’ olarak adlandırılıyor. Peki Bitgesell hangi özellikleri sunuyor?

Bitgesell Kim Tarafından Kuruldu?

Bitgesell, borsalarda BGL simgesi ile işlem gören bir kripto para. Bitgesell’in kuruluşu, 2020 yılına dayansa da fikir aşamaları daha da öncesine uzanıyor. Emma Wu tarafından geliştirilen projenin amacı, Bitcoin’in eksikliklerinin kapatılması ve gelişmiş, kullanılabilir bir coin sunulmasıydı. Bitgesell projesi kapsamında, Bitcoin ağının eksiklikleri belirlendi ve BTC yerine çok daha hızlı, güvenilir, madencilik açısından ekonomik bir proje ortaya kondu. Bu anlamda Bitgesell, Bitcoin’in geleceği içinde gösterilen kripto paralar arasında yer aldı. Peki Bitgesell hangi özelliklere sahip?

Yarılanma süreci her yıl oluyor

Bitcoin ile Bitgesell arasında birçok ortak nokta var. Bunun nedeni, Bitgesell’in Bitcoin’in kod tabanında inşa edilmesi. Bu anlamda Bitgesell, bir Bitcoin çatalı olarak kabul edilebilir. Her iki kripto paranın maksimum arzı 21 milyon. Bu da, maksimum arzı belirsiz olan kripto paralarda görülebilen sorunların görülmeyeceğini gösteriyor. Yakın zamandan örnek vermek gerekirse Terra (LUNA) arzı sınırsızdı ve UST peg’ini dengelemek adına sınırsız bir LUNA arz eden Terra, kripto paranın değerini neredeyse sıfıra yaklaştırdı.

Bitcoin ağının en önemli özelliği, yarılanmalar. Ağ blok ödüllerini yarıya düşüren bu durum, kripto paranın zaman içinde değer kazanmasının da nedeni oldu. Bitgesell projesi, farklı bir pencereden yaklaşıyor ve yarılanma sürecini 4 yılda bir değil, her sene yapıyor. Bitcoin’in 4 yılda bir yarılanması, kripto paranın son arzının 2140 yılında gerçekleşeceğini gösteriyor. Bitgesell ekibine göre, BTC 2140 yılına kadar bir dijital altın konumunda olmayacak. Bitgesell’de her yıl gerçekleşen yarılanma ise, 2054 yılında  tüm arzın ortaya konulmasını sağlayacak ve BGL, o yıla gelindiğinde bir dijital altın olacak.

Bitcoin’e göre 10 kat hızlı

Bitcoin ağı ile ilgili en önemli sorunlardan biri, ağın yavaş çalışması. Bitcoin ile gönderilen transferlerin, blok onayları uzayabiliyor ve bunun nedeni, blok boyutlarının büyük olması. Bir BTC blogunun boyutu ortalama 4 MB. Bitgesell’i geliştirilen ekip, blok boyutlarını çok daha küçük bir şekilde tasarladı. Bir BGL blogu 0.4 MB’den oluşuyor. Bu durumun birçok avantajı var. Her şeyden önce, BGL bloklarının küçük olması hızlı işlemler sağlıyor. Bu da BGL coin’in, eşler arası merkeziyetsiz nakit transferi sürecinde ön planda olmasını sağlıyor. Buna ek olarak, blok boyutlarının küçük olması, BGL madenciliğinin de daha hızlı, kolay ve kârlı bir şekilde yapılmasını sağlayabiliyor. Bu nedenle Bitgesell, Bitcoin’e göre avantajlı.

Bitcoin’in geleceği olarak ifade edilen Bitgesell, hızlı olması, yarılanma süresi avantajı ve madenciler açısından kârlı bir coin olması ile en çok dikkat çeken kripto para projeleri içinde yer almayı başardı.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki ilgili bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

http://bitgesell.de/en/
https://bitcointalk.org/index.php
https://coinmarketcap.com/tr/currencies/bitgesell/

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Evden Eve Nakliyat Firması Sitesi

Evden Eve Nakliyat Firması Sitesi

Kuyumcu Dükkanında Bulunması Gereken Malzemeler

Kuyumcu Dükkanında Bulunması Gereken Malzemeler

Kadınlar Neden Çiçek Sever?

Kadınlar Neden Çiçek Sever?

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir